Nieuws

Pagina: 1 2 

29 mei

Geen training op 31 Mei en 1 Juni

Beste schermers,

Getlet op het verlengde weekend van 30 Mei t.e.m 2 Juni, zullen er uitzonderlijk op Vr. 31 Mei en Za  1 Juni geen trainingen gegeven worden.

Prettig weekend

2 sept

12e UITGAVE VAN DE RECREATIEVE ONTMOETING PER PLOEG FLORET U15 GEMENGD

WIJ HEBBEN HET GENOEGEN U UIT TE NODIGEN OP DE 12e UITGAVE VAN DE RECREATIEVE ONTMOETING PER PLOEG FLORET U15 GEMENGD JONGENS MET MEISJES GEORGANISEERD DOOR SCHERMKRING SINT NIKLAAS

DATUM :         WOENSDAG 1 MEI 2019

PLAATS:        SCHERMKRING SINT-NIKLAAS

                        TULPENSTRAAT 6

                        9100 SINT-NIKLAAS

PROGRAMMA :            Ploegen van 3+1 reserve

                                      Appel : 9u aanvang 9u30

                                      Duur: Afhankelijk van het aantal deelnemende ploegen  (normaliter ganse dag)

FORMULE:                  3 tegen 3 (relais à l’Italienne)

                                      (Poule unique /of /Voorronde + Tableau 8)

                                      Alle plaatsen worden geschermd

DEELNEMERS : U15  geboren 2004-2005-2006

SCHEIDSRECHTERS  Verplicht ( 1 scheidsrechter vanaf 1 ploeg. 2 vanaf 3 ploegen)

INSCHRIJVINGEN :   via mail : info@schermkringsintniklaas.be

Inschrijvingen ten laatste op WOENSDAG 24 APRIL 2019 met vermelding van de namen der schermers van Uw vereniging.
U mag eerder Uw principiële deelname melden zonder invulling van de namen.
Deelname beperkt tot de 8 eerst ingeschreven ploegen(4 LOPERS),
Uw deelnamemogelijkheid wordt van onzentwege zo snel mogelijk aan U bevestigd.

DEELNAMEPRIJS:    € 40 per ploeg, ter plaatse te regelen.                          

Broodjes en drank kunnen ter plaatse gekocht worden aan democratische prijzen.

In de hoop u te ontmoeten,

Met sportieve groeten,

Hugo Brioen, voorzitter

2 sept

11e UITGAVE VAN DE RECREATIEVE ONTMOETING PER PLOEG FLORET U18 GEMENGD

WIJ HEBBEN HET GENOEGEN U UIT TE NODIGEN OP DE 11e UITGAVE VAN DE RECREATIEVE ONTMOETING PER PLOEG FLORET U18 GEMENGD (2001-02-03-04)JONGENS MET MEISJES GEORGANISEERD DOOR SCHERMKRING SINT NIKLAAS

DATUM :         ZONDAG 4 NOVEMBER 2018

PLAATS:         SCHERMKRING SINT-NIKLAAS

                         TULPENSTRAAT 6

                          9100 SINT-NIKLAAS

PROGRAMMA :  Ploegen van 3+1 reserve

                             Appel : 9u aanvang 9u30

                              Duur: Afhankelijk van het aantal deelnemende ploegen (normaliter ganse dag)

FORMULE:           3 tegen 3 (relais à l’Italienne)
                              (Poule unique /of /Voorronde + Tableau 8)
                              Alle plaatsen worden geschermd

SCHEIDSRECHTERS : Graag één per club. Desnoods autoarbitrage

INSCHRIJVINGEN :  Via mail : info@schermkringsintniklaas.be

Inschrijvingen ten laatste op WOENSDAG 24 oktober 2018 met vermelding van de namen der schermers van Uw vereniging. U mag eerder Uw principiële deelname melden zonder invulling van de namen.

Deelname beperkt tot de 8 eerst ingeschreven ploegen(4 LOPERS),

Uw deelnamemogelijkheid wordt van onzentwege zo snel mogelijk aan U bevestigd.

DEELNAMEPRIJS:     € 40 per ploeg, ter plaatse te regelen.                          

Broodjes en drank kunnen ter plaatse gekocht worden aan democratische prijzen.

In de hoop u te ontmoeten,

Met sportieve groeten,

Hugo Brioen, voorzitter

27 aug

Begin schermseizoen 2018-2019

Beste scherm(ouder)s,

Na twee maanden zomerrust is het weer zover: binnenkort gaat het nieuwe schermseizoen van start!

Na grondig overleg met de trainers werd besloten om een aantal wijzigingen door te voeren aan het trainingsrooster, dit teneinde kwalitatieve trainingen voor alle leden te kunnen blijven aanbieden. 

Voor de schermschool (o.l.v. Caroline, Caro en Joram) zullen de trainingen starten op woensdag 5 september. De lessen gaan door op zaterdag (10u-12u) en op woensdag (18u-19u30). 

De degengroep en floretgroep zullen voortaan gezamenlijk trainen onder leiding van Francis én Robrecht. De eerste training onder deze nieuwe formule zal doorgaan op dinsdag 4 september. De lessen zullen doorgaan op dinsdag (19u30-21u30) en vrijdag (19u30-21u30).

Het bestuur en de trainers beseffen dat er hierdoor mogelijk overlappingen met andere hobby's/activiteiten kunnen ontstaan, maar rekenen op jullie begrip voor deze wijzigingen die zeker niet lichtzinnig werden ingevoerd.

Teneinde tijdig de licenties voor het volgende seizoen te kunnen aanvragen bij de Vlaamse Schermbond (en dus ook tijdig een verlenging van jullie verzekering te kunnen garanderen), zou ik jullie vriendelijk willen verzoeken om tijdig en uiterlijk tegen maandag 17 september het jaarlijkse lidgeld te willen overschrijven op het rekeningnummer van de club (BE73 3930 4706 1560) met vermelding van je naam. Aangezien de kostprijs van de nationale VSB-licentie dit jaar met € 5 werd verhoogd, zien wij ons genoodzaakt om het jaarlijkse lidgeld met eenzelfde bedrag te verhogen. Dit betekent concreet dat het lidgeld voor de de jeugd (-18 jaar) € 270 en voor de volwassenen € 305 bedraagt.

Namens het bestuur wens ik jullie alvast een geslaagde start van het nieuwe schermseizoen. Wij hopen jullie allen volgende week te mogen terugzien!

9 mei

Verslag U15 Ploegenrelais 1 Mei 2018

OMNISWORD wint de 11de editie van het Sint-Niklaas FLORET Ploegenrelaistornooi

1 Mei vond de nu reeds 11de editie plaats van het ploegentornooi te Sint-Niklaas dat in tegenstelling met de vorige 10 edities zich nu voor het eerst richtte naar min 15 jarigen ( U15 meisjes en jongens gemengd) met een Italiaanse relaisformule, waar het in het verleden een U14 ploegentornooi was met optelsom van de individuele overwinningen. Deze formule is veeleisender naar het homogeen niveau van de ploeggenoten toe en eist het beste van elke deelnemer. De aanwezigheid van een sterke schermer in een ploeg kan vaak ook doorslaggevend zijn. Het heeft wel een hoger ploegengehalte karakter als formule.  Met 5 ploegen werd een ‘poule unique’ geschermd met enkele zeer spannende partijen.
 
Goud was voor OMNISWORD 1 van Kapellen met Sem Genbrugge als leader en Mattias Feyen en Alexander Van Solingen, beiden U15 als volwaardige teamgenoten. Zij maakten hun favorietenrol waar met 4 afgetekende overwinningen 180TD en 87TR = index +93. Zij wonnen achtereenvolgens V45-13 van OMNISWORD 2, V45-30 van Parcival, V45-27 van Skirmjan en V45-17 van S.K Sint-Niklaas.
 
Het Zilver ging naar Parcival Leuven met 2 ploegoverwinningen 164TD en 167TR=index -3 Tijl Brans als leader, goed bijgestaan door Bram Van Quaethoven en Merlijn Vercruysse, won V45-33 van S.K Sint-Niklaas en zeer spannend in de laatste doorgang V45-44 van Skirmjan, terwijl zij eerder onverwacht zeer nipt D44-45 waren verloren van OMNISWORD 2.
 
Het Brons was voor de homogene U14 ploeg van Skirmjan Sint-Truiden eveneens met 2 ploegoverwinningen 158TD en 163TR=index -5 . Emiel Digneffe, Louis Mees en Ruben Marchal wonnen V44-31 van OMNISWORD 2 en nipt V43-42 van S.K Sint-Niklaas terwijl zij slechts op één punt strandden D44-45 van Parcival.
 
S.K Sint-Niklaas telde in zijn rangen één meisje met Ynte Audenaert die pas dit seizoen van start ging met de schermsport en hoewel zij en de ploeg met haar sterk schermende jonge broer Sil(U12) en Senne Peremans zich kranig weerden was het moeilijk om een podiumplaats te halen al hoewel het hen bijna lukte met duidelijke winst V45-33 van OMNISWORD 2 en de slechts met de kleinste cijfers D42-43 verloren partij tegen Skirmjan.  Met 1 ploegoverwinning 137TD 166TR=index – 29 werden zij 4de.
 
De ploeg van OMNISWORD 2 ten slotte telde in haar rangen 2 meisjes en 2 jongens. Emma Hanjoul als leader trok de kar waarin de nog jonge doch weliswaar Belgisch Kampioen Pupil U12 Zeno Van Eijmeren, en de weinig ervaren 1ste jaar miniemen U14 Maxim Spaas en Emily Su om beurt ageerden. Dit lukte aardig tegen Parcival waar zij enigszins verrassend V45-44 wonnen door allen elk een op hun niveau goed te schermen. Met 1 Ploegoverwinning 122TD 178TR=index -56 sloten zij dus met geheven hoofd en degelijke scores de rangen als 5de van het tornooi.
 
Het werd een zeer sportieve en gezellig getinte ontmoeting waar sommigen veel ervaring tankten en waartoe de goede arbitrage van scheidsrechters Joram Maes,Tim Standaert, Reinoud Goovaerts en Brecht Van Quaethoven voorzeker hebben bijgedragen, zoals ook de inzet van de ploeg achter de bar trouwens, waarvoor dank.
 
Francis Crahay

30 jan

Sil Audenaert Vice-Kampioen van Belgiƫ op Floret

Sil Audenaert Vice-Kampioen van België op Floret bij de -12 Jarige Lees meer

Bekijk ook de foto's

2 dec

Vriendschappelijke ploegenontmoeting Floret Cadetten Seizoen 2017-2018 te Sint-Niklaas

Vriendschappelijke ploegenontmoeting Floret Cadetten Seizoen 2017-2018 te Sint-Niklaas

Zondag 26 November 2017 vond in de typische schermzaal van Schermkring Sint-Niklaas de nu al 9deeditie plaats van de vriendschappelijke ploegenontmoeting voor cadetten jongens en meisjes gemengd. Een leuke afsluiter van het 1stedeel van het schermseizoen alvorens de schoolexamenperiode aan te vatten.

Op deze editie waren er 3 ploegen van OMNISWORD met in elke ploeg telkens meisjes en jongens. Verder hadden de MANESCHERMER en PARCIVAL hoofdzakelijk jonge 1stejaar cadetten afgevaardigd.

Er heerste een goede sfeer onder de aan elkaar gewaagde ploegen met begrip voor de geest van samenhorigheid in deze vriendschappelijke doch fel bevochten ontmoeting.

Onze dank gaat naar de bekwame scheidsrechters Joram Maes, Gijs Huybrecht, Tim Standaert en Ruben Ryckebusch die alle wedstrijden in goede banen wisten te leiden.

De poule unique bracht enkele zeer spannende, over en weer oplopende aflossingspartijen.

Winnaar werd OMNISWORD 1(Reinoud Goovaerts TD 80-TR 13,Emma Hanjoul TD 58-TR 47,Sarah Schouwaert TD 42-TR 86)met 4 ploegoverwinningen en index +34 (TD 180-TR146). Zij wonnen achtereenvolgend V45-35 van OMNISWORD 2, V45-26 van OMNISWORD 3, V45-41 van PARCIVAL en finaal in de laatste doorgang slechts zeer nipt V45-44 van de MANESCHERMER.

Van de 180 geplaatste treffers tekende Reinoud Goovaerts als leader van de ploeg voor 80 ervan terwijl de meisjes zorgden voor hun aandeel tot de overwinning met de overige 100 geplaatste treffers.

Het ZILVER ging naar de homogene ploeg MANESCHERMERS(Joren Deckers TD 58-TR 42,Zeger Versteven TD 60-TR45,Arthur Saint Remy TD 58-TR45)met 2 ploegoverwinningen en index +34 (TD 176-TR 142). Zij wonnen V45-33 van PARCIVAL en V45-19 van OMNISWORD 3. Tot op het einde waren zij in de running voor de overwinning daar zij in de laatste partij slechts met één treffer verschil D 44-45 van OMNISWORD 1 verloren.

Het BRONS was voor PARCIVAL(Emiel Cosyns TD 61-TR 52/Mathieu Vercruysse TD 52 -TR 44/Arno Melis TD51- TR 46)met 2 ploegoverwinningen en index +22(TD 164-TR 142).Zij wonnen V45-38 van OMNISWORD 2 en V45-19 van OMNISWORD 3 . Zij waren een jonge, homogene en competitieve ploeg van 1stejaar cadetten.

OMNISWORD 2(Sem Genbrugge TD 73 TR 38/Mattias Feyen TD 48-TR 60/Jana Hassewer TD 42-TR 55) viel net naast de medailles met 2 ploegoverwinningen en index +10(TD 163-TR 153). Zij wonnen verrassend goed V45-42 van de MANESCHERMER en logisch V45-21 van OMNISWORD 3, maar zagen Parcival hen op het einde nog voorsteken met een beter treffersaldo.

OMNISWORD 3(Alexander Van Solingen TD 43-TR 51/Joren Gorge TD 29-TR 61/Dali Van de Vijver TD 8-TR68)verdedigden zich kranig als beginnergroep zonder al te veel wedstrijdervaring in hun prille schermercarrière en sloten de rij zonder overwinning en index -100(TD 80-TR180).Zij hadden de verdienste de uitdaging aan te gaan.

Dank aan de aanwezige ploegen en de begeleidende ouders, alsook aan de vrijwilligers van Schermkring Sint-Niklaas voor de bediening van bar en buffet alsook hun voorzitter Deheer Hugo Brioen om jaar in jaar uit de honneurs van de prijsuitreiking waar te nemen.

Tot volgend jaar.

Francis Crahay

PS:Volgende afspraak te Sint-Niklaas op 1 Mei 2018 voor de vriendschappelijke ploegenontmoeting Miniemen Jongens en Meisjes gemengd(11deeditie).

25 okt

Sil Audenaert&Senne Peremans

S.K SINT-NIKLAAS heeft in de floretgroep 2 jongeren die momenteel de toernooi-uitdaging aangaan met enig succes.

Zo groeit pupil Sil Audenaert dit schermseizoen gaandeweg in confrontatie met leeftijdsgenoten op de VSB BEKER en op de ‘Coupe de l’Avenir U12’van de Franstalige Liga naar een gedegen niveau voor zijn leeftijd op floret.

Op het einde van vorig seizoen toonde Sil zich voor het eerst op de Chick’s Cup te Woluwe en won er enigszins toch verrassend bij de eerste jaar pupillen.

Hierdoor geprikkeld ging hij dit seizoen zijn trainingen wat meer ‘au serieux’ nemen met nu de wetenschap en de ervaring hoe leuk het was om eens een toernooi te winnen.

Hoe dan ook blijft hij, gelukkig ook maar op die leeftijd, een speels karakter dat wel altijd super actief is op training.

Zo hervatte hij het schermseizoen, na een zeer leuke 5-daagse schermstage te Leuven in augustus waar hij zich voluit kon uitleven, met geloof in eigen kunnen en ook meteen winst te Hasselt op de eerste VSB BEKER Floretontmoeting.

Hij ging zich dan nog eens meten met de Franstalige concurrentie in Dinant om daar 4dete worden en onlangs won hij dan overtuigend te Embourg. Goed zo Sil, dit is zonder meer een goed begin van je schermseizoen!

Eerste jaar miniem Senne Peremans wil graag evenals zijn jonger trainingsmaatje ook presteren maar in een hogere en dus moeilijkere leeftijdscategorie. Hij geraakte tot tweemaal toe in de A-poule op de VSB BEKER ontmoetingen Miniemen van Hasselt en Turnhout om daar telkens 4dete worden van een twintigtal deelnemers en deed het daar dus behoorlijk goed. Ook hij nam deel aan de schermstage in Leuven en was daar zeer enthousiast over. De confrontatie met de jongeren van de Franstalige liga op de ‘Coupe de l’Avenir U14’ of het ‘Circuit des Jeunes Lames’ is nu de volgende stap om verder te evolueren. Ook hij is goed en creatief bezig zijn mogelijkheden af te tasten.

Beiden genieten voluit van de ouderlijke steun en dit is uiteraard broodnodig om hun groeiproces in de schermsport of waarin dan ook te bevorderen.

Francis Crahay

Pagina: 1 2